ARCTIC MIRROR

Ambassadör David Cairns: Brexit eller Bremain?

Snart röstar Storbritannien om sitt fortsatta medlemskap i EU. I veckans avsnitt pratar ambassadör David Cairns med Peter och bisittaren Inger Edlund Pedersom om Brexit, bakgrunden, den brittiska regeringens inställning och EU i stort.

I veckan besökte den brittiske ambassadören David Cairns Luleå för en föreläsning på Luleå Tekniska Universitet i samarbete med Utrikespolitiska föreningen. Vi passade då på att boka in Cairns till Affärspodden för en diskussion om den kommande omröstningen, bakgrunden och vilken betydelse den skulle kunna få.
– Kampanjen för att lämna EU brukar kalla det Projekt rädsla när de som vill vara kvar pratar om vad som skulle hända ifall vi lämnar. Jag skulle inte säga projekt rädsla, utan projekt verklighet, säger Cairns bland annat.

För Sverige är Storbritannien en viktig handelspartner. Nationellt är de vår fjärde största exportpartner, men för Norrbottens län är de näst störst med en årlig export om ungefär 2,8 miljarder kronor. SVD Näringsliv har tidigare skrivit om de potentiella effekterna av ett utträde.

Affärspodden finns på iTunes och Soundcloud, samt ges ut av Eljester i samarbete med Affärer i Norr. Huvudsponsor är LTU Business.

Dela artikeln
Av

Ansvarig för poddar på Arctic Mirror. Arbetar också som digital rådgivare i Eljester, samt som utbildare för Piteå kommuns yh-utbildning Digital strateg.

Mata in dina sökord och tryck enter.