ARCTIC MIRROR

Nolias vd sneglar på spelindustrin

Veckans gäst i podden är Tommy Abrahamsson, vd för mässarrangören Nolia. Samtalet med Peter Olofsson och bisittaren Stina Almqvist handlar framför allt om framtidens mötesplatser och den regionala utvecklingen i norra Sverige.

– Tar du ut naturtillgångar på ett ställe så se till att det skattas där. Då kan du bygga upp en infrastruktur, du kan bygga upp bra skolor, du kan bygga upp sporthallar vilket gör att människor stannar, säger Abrahamsson bland annat.

När det gäller den digitala utvecklingen och mötesplatserna tror Nolias verkställande direktör mycket på att samarbeta med andra branscher.

– Jag tänker att vi på Nolia ska ligga lite före. Vi försöker hitta och tänka hur nästa steg ser ut, om det är virtual reality eller augmented reality. Vi pratar framför allt med spelindustrin om de här tankarna – de ser såna enorma möjligheter.

Affärspodden produceras av Eljester i samarbete med Affärer i Norr. Huvudsponsor är LTU Business.

Lyssna på iTunes och Soundcloud.

Podden och kapitalet

I podden och kapitalet kan de medverkande denna gång välja mellan två lokala spelare och en stockholmare:

Förklaringar

Virtual reality

En digital värld, skapad från grunden eller som efterbild av verkligheten. Kan upplevas genom vanliga skärmar eller mer avancerad teknologi som VR-glasögon, där du får känslan av att befinna dig mitt i den virtuella världen. Mest känt från flygsimulatorer och tidiga VR-glasögon. Senaste åren har tekniken blivit mer tillgänglig genom exempelvis Oculus Rift, Google Cardboard och Samsung Gear VR.

Läs mer: https://en.wikipedia.org/wiki/Virtual_reality
Se klipp: https://www.youtube.com/watch?v=qYfNzhLXYGc

Augmented reality

En direkt eller indirekt bild av den verkliga världen, där du lägger till digitala element. Exempel, du tittar på en skokartong genom kameran på en mobiltelefon eller ett par glasögon och får upp bilder och mer information om varan. De mest kända produkterna så här långt är Google Glass, samt Lego Digital Box där du håller upp en kartong framför en kamera och då ser en 3D-bild av hur modellen ser ut färdigbygd.

Läs mer: https://en.wikipedia.org/wiki/Augmented_reality
Se klipp: https://www.youtube.com/watch?v=PGu0N3eL2D0

Dela artikeln
Av

Ansvarig för poddar på Arctic Mirror. Arbetar också som digital rådgivare i Eljester, samt som utbildare för Piteå kommuns yh-utbildning Digital strateg.

Mata in dina sökord och tryck enter.