ARCTIC MIRROR

Care of Gerd – från Jokkmokk till Bryssel och Tokyo

Det andra sommaravsnittet av Affärspodden handlar om att sälja konsumentprodukter på en global marknad, att driva företag med ett syskon och Swedish Lapland som framgångsfaktor. Gäster är de karismatiska syskonen Anna-Lena och Johan Wiklund, som sedan 2008 driver Care of Gerd.

Med hjälp av råvaror från bland annat skogarna runt Jokkmokk producerar Care of Gerd ekologiska skönhetsprodukter som säljs i Sverige, samt i bland annat Belgien och Japan. Efter att ha sonderat terrängen i Tyskland kommer de efter sommaren också att inleda en satsning där.

En av de stora framgångsfaktorerna tror de är ursprunget.

– Jokkmokk och Swedish Lapland betyder fantastiskt mycket. Vi känner nånstans att det är det vi säljer, säger Johan.

De berättar bland annat om den brittiska affärspartnern som förbluffades över den rena luften i länet, samt ger fem exempel på hur du kan bli bättre på att konsumera miljövänligt.

I slutet på avsnittet får våra lyssnare också en sommarpresent i form av en tidsbegränsad rabatt i Care of Gerds webbshop.

Programledare är den här gången Markus Odevall, som också producerat avsnittet.

Affärspodden produceras i samarbete mellan Eljester och Affärer i Norr, samt sponsras av LTU Business.

Du kan lyssna på Affärspodden via SoundcloudiTunes och Acast.

Dela artikeln
Av

Ansvarig för poddar på Arctic Mirror. Arbetar också som digital rådgivare i Eljester, samt som utbildare för Piteå kommuns yh-utbildning Digital strateg.

1 kommentar

Mata in dina sökord och tryck enter.