ARCTIC MIRROR

Leif Rehnström: 3 tips om digitalisering #digiskola

Leif Rehnström är vd på Hello Future. Här kommer hans tre tips om vilka möjligheter som finns för företag som vill digitalisera sina verksamheter.

Hello Future är ett av norra Sveriges mest namnkunniga bolag när det kommer till digitalisering. Skellefteåborna arbetar primärt med customer experience, produkt- och tjänstedesign, samt affärsstrategi. De har också spelat en framträdande roll i att bygga upp den årligt återkommande konferensen Creative Summit.

Vi träffade deras vd Leif Rehnström i samband med en föreläsning i Piteå. I vår andra del av Digitaliseringsskolan ger han dig tre tips och exempel på hur ditt företag kan dra nytta av digitaliseringen för att stärka er affär på kort och lång sikt.

Inspiration från Volvo och Lynk & co

Han nämner bland annat bilbranschen, där företag som Volvo börjat fokusera allt mer på att leverera digitala kringtjänster till sina bilar. Genom appen Volvo on call kan du exempelvis låsa upp bilen, styra motorvärmaren och kontrollera hur mycket bensin bilen har kvar.

Men det är bara början. Volvos bilar kan också automatiskt boka in service när det är aktuellt, samt har funktioner som möjliggör för andra företag att leverera varar som mat och skönhetsprodukter direkt till din bil medan du exempelvis är på jobbet.

Svensk-kinesiska Lynk & co är ett annat aktuellt exempel på hur ett bilmärke kan nyttja digitaliseringen för att stärka erbjudandet till konsumenter. Volvos nya koncernsyster börjar sälja sin första modell under 2017. Den kommer bland annat att kunna köpas som prenumeration, samt ha digitala funktioner som stödjer bilpooler.

Dina bästa tips om digitalisering?

Du kan se Leif Rehnströms alla tre tips i videoklippet ovan eller direkt på YouTube.

Vad tycker du själv är viktigt för organisationer som är intresserade av digitalisering? Har du kanske ett eller flera bra exempel på något som din egen organisation har åstadkommit? Ge oss dina bästa tips i kommentarsfältet nedan, på Facebook eller Twitter.

Dela artikeln
Av

Ansvarig för poddar på Arctic Mirror. Arbetar också som digital rådgivare i Eljester, samt som utbildare för Piteå kommuns yh-utbildning Digital strateg.

1 kommentar

Mata in dina sökord och tryck enter.