ARCTIC MIRROR

The Great Northern: ”Det är här det händer”

The Great Northern invigdes 2017 och är Skellefteås nya kreativa mötesplats. Det är ett specialbyggt hus som samlar digitala och kreativa näringar.

Ett år efter att The Great Northern invigdes finns 50 företag och 160 medlemmar på plats. Här finns bland annat startups som Gold Town Games, Printler och Grand Pike, samt etablerade aktörer som Björnmamman, Hello Future, Arctic Business Incubator och European Minds.

– Det är här det händer, får man höra gång på gång när man vandrar runt i byggnaden.

Högst upp i The Great Northern (TGN) sitter Skellefteå Science City som arbetar för att främja innovation, stimulera startups, attrahera kapital och dra kompetens till regionens företag. Organisationen driver även ett flertal projekt, såväl inom innovation som spelbranschen.

När man byggde huset var målsättningen att skapa en multifunktionell arena för samarbete, innovation och utveckling. Det märks också på hur huset har designats.

På bottenvåningen möts man av ett café och ett torg – en öppen miljö avsedd för spontant nätverkande. Här finns också en större sal avsedd för öppna föreläsningar och andra evenemang. Man har också jobbat med olika typer av rum – för möten och samarbeten, effektivt arbete, vila och inspiration.

– 68% av företagen i The Great Northern säger att tack vare att de har lokaler i huset så har de hittat samarbeten och nya affärer de annars inte hade hittat. Det är ett bra betyg på att huset fungerar, säger Johnny Högberg, vd på Skellefteå Science City.

 

Dela artikeln
Av

Projektledare för Arctic Mirror. Driver eget företag inom den kreativa och kulturella näringen med regional utveckling som fokus.

Mata in dina sökord och tryck enter.